Friskost

Friskost

Her finder vi oste, der ikke er lagret. Nogle er fremstillet med osteløbe, andre er syrnet, hvilket er den oprindelige måde at lave ost på.

En friskost er født med en kort holdbarhed, men den kan forlænges, hvis osten lægges i saltlage eller olie. Friskoste laves af både ko-, fåre-, gede- og bøffelmælk.

 

Sådan smager friskoste

Friskostene er typisk milde og delikate i smagen, og de smager ofte af fløde og mælk og har en fin syrlighed. Nogle friskoste er tilsat hvidløg, urter, alkohol eller andre ingredienser.

 

Ostehandleren anbefaler:

Friskostene er generelt nemme at anvende. De hører både hjemme på ostebordet, på en skive brød eller i madlavningen. Hos Caseus har vi flere fine flødeoste med forskellig smag samt vores hjemmerørte hvidløgsost.

Vi anbefaler:

Flødeost med rom – cremet ost med en sødlig og skarpe undertone af rom
Flødeost med appelsin – med frisk og delikat smag af appelsin
Flødeost med ananas – med aromatisk og syrlig undertone fra den friske ananas
Hvidløgsost – vores hjemmerørte ost med balanceret smag af hvidløg
Rygeost – blød, syrlig ost med en tilpas smag af røg