Historien om Caseus

Ostehandleren der ikke kunne lide ost
Det lå langt fra i kortene, at jeg skulle bruge over 25 år i ostens verden, da jeg startede hos Helges Ost på Værnedamsvej i København tilbage i 90’erne. For jeg var slagteruddannet – og jeg kunne ikke fordrage ost!

Men selvom vi til en begyndelse var et umage match – osten og jeg – så blev det starten på en fantastisk smagsrejse. En rejse hvor jeg selv kom til at elske osten i alle dens former, smage og anvendelsesmuligheder. Og hvor jeg først og fremmest kom til at elske at give den viden og nysgerrighed videre til mine kunder.

Siden 2015 har du kunne finde Caseus Ost & Delikatesser i den hyggelige ostekælder i Skomagergade i Roskilde. Her er både de krasbørstige, milde, salte og rigtig gamle oste på hylderne. Og selvfølgelig masser af udvalgte delikatesser at parre dem op med. Oliven, valnødder, pesto, krydrede pølser og spegede skinker. Alt hvad du har brug for til et lækkert ostebord, eller bare en rigtig god søndagsfrokost derhjemme.

Ingen god ost uden et lige så godt brød. Det makkerskab fik jeg øjnene op for allerede på Værnedamsvej, hvor jeg, inspireret af en opskrift på morgenboller af stjernekok Claus Meyer, begyndte at bage boller fra bunden til kunderne. Det startede med to kilo mel fra det lokale supermarked, og tre år senere var den ugentlige produktion oppe på 300 kg. Det kan man da kalde en succes!

I dag dufter der stadig af nybagte kanelsnurrer, rugklappere og flütes, når du træder ned i ostekælderen. Som regel finder du mig bagerst i butikken med hænderne dybt nede i dejen og sixpencen velplaceret på hovedet. Men det forhindrer mig ikke i at byde dig hjerteligt velkommen. For hos Caseus Ost & Delikatesser er humøret højt, pigerne bag disken lige så dejlige som kunderne, og stemningen varm og hjertelig.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen.

Kærlig hilsen
Allan Caseus